Dania mięsneKolacjaNowe przepisyPrzystawki

Faszerowane pieczarki

Składniki:

24 średnich pieczarek

2 łyżki masła

1 średnia cebula, drobno posiekana

15 dkg mielonego mięsa z indyka

sól i pieprz

1/4 szklanki bułki tartej

2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki

6 dkg sera koziego

Przygotowanie:

Pieczarki obrać i oddzielić ogonki. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, posiekane drobno ogonki i mięso z indyka. Posolić i smażyć, często mieszając, aż cebula się zeszkli a mięso nie będzie różowe, około 5 minut. Przenieść mieszaninę  po wystudzeniu do miski i wymieszać z tartą bułką i natką pietruszki. Na koniec dodać kozi ser i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Kapelusze obsypać solą i pieprzem, wypełnić farszem a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200°C.

turkey-cheese-stuffed-mushrooms-ay-x

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress